پزشکیان: آمریکا ایران ضعیف و ذلیل می‌خواهد پزشکیان از نیویورک بازگشت (۵ مهر ۱۴۰۴) انفجار بمب در حومه دمشق (۵ مهر ۱۴۰۴) روحانی: سعید جلیلی با من مناظره کند + فیلم دیدار عراقچی با رئیس مجمع عمومی سازمان ملل (۵ مهر ۱۴۰۴) حشد شعبی: از تهدید‌ها هراسی نداریم شیخ نعیم قاسم: راه شهید حسن نصرالله ادامه خواهد داشت | از سلاح مقاومت دست نخواهیم کشید زلنسکی: سامانه موشکی پاتریوت اسرائیل در اوکراین مستقر شده است حماس دریافت پیشنهاد جدید برای آتش‌بس در غزه را رد کرد وزارت امور خارجه: شهید نصرالله نقشی تعیین‌کننده در ارتقای اقتدار لبنان ایفا کرد محسن رضایی: پیش‌بینی اسرائیل، جنگ یک هفته‌ای بود و پیش‌بینی ما دو ماهه | نامه‌ای نوشتم که جنگ به سمت ایران می‌آید اردوغان: نتانیاهو در سازمان ملل گوش شنوایی برای دروغ‌ها و تهدیدات خود پیدا نکرد پزشکیان: به داشتن سلاح هسته‌ای متهم شویم، اجازه بازدید از مراکز هسته‌ای نمی‌دهیم عظیمی‌راد: «قرص توییت» نمایندگان، ابزار اطلاع‌رسانی و پیگیری مطالبات مردم است! ظریف: پرونده هسته ای ایران همچنان با دیپلماسی قابل حل است پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت مادر حدّاد عادل وزارت بهداشت غزه: آمار شهدا به ۶۶ هزار نفر رسید حکم بازداشت غیابی بشار اسد صادر شد ابتکار جمهوری اسلامی در تصویب طرح حفاظت از محیط زیست در برابر تحریم‌ها نماینده مجلس: ایران بزرگ قابل تهدید نیست دریادار ایرانی: اقتدار و عزت ایران اسلامی ادامه‌دار است سخنگوی وزارت دفاع: هیچ قدرتی حق دخالت در توان موشکی ایران را ندارد تکذیب ارسال سلاح از ایران به لبنان توسط لاریجانی | لزومی ندارد آمریکا خود را قیم مردم لبنان بداند + فیلم نایب رئیس مجلس: غنی‌سازی اورانیوم در کشور پُرقدرت ادامه خواهد یافت پژمان‌فر: مکانیسم ماشه، توپ صوتی اروپا بود و اثر چندانی بر ما ندارد | به فعالیت هسته‌ای غیرنظامی ادامه خواهیم داد پزشکیان: پیشنهاد غیرقابل‌قبول آمریکا را رد کردیم | بین خواسته‌های غیرمنطقی و اسنپ‌بک، دومی را برمی‌گزینیم آیت‌الله علم‌الهدی: انتخابات دروازه مردم‌سالاری دینی است | فرهنگ دفاع مقدس، رمز اقتدار انقلاب
سرخط خبرها

کابل در خاموشی فرو می‌رود | طالبان و بدهی به شرکت برق افغانستان

  • کد خبر: ۸۲۹۳۴
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۱
کابل در خاموشی فرو می‌رود | طالبان و بدهی به شرکت برق افغانستان
بازگشت دوباره طالبان به قدرت علاوه بر این که اقتصاد افغانستان را به نابودی کشانده، ارائه خدمات عمومی در این کشور را نیز با مشکلاتی روبرو کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز،  روزنامه ول‌استریت ژورنال در گزارشی که «بیزینس اینسایدر» به آن استناد کرده مدعی شده که پایتخت افغانستان با بحران تامین الکتریسیته روبرو است و به زودی شاهد خاموشی‌های گسترده خواهد بود.

در این گزارش آمده است که عرضه و توزیع برق در کابل به دلیل آنکه حکومت طالبان از پرداخت بدهی به شرکت‌های خارجی تامین کننده برق در این کشور خودداری می‌کند، با خطر توقف مواجه شده است.

براساس گزارش یورونیوز، داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان به وال‌ استریت ژورنال گفت: «عواقب این اقدام می‌تواند با اختلال در تامین و توزیع برق در سراسر کشور، بویژه در کابل همراه شود.»

وی همچنین افزود: «خاموشی‌ و کمبود برق در پیش است واین مساله افغانستان را به دوران تاریکی‌ها باز خواهد گرداند و تاثیر مخربی بر حوزه ارتباطات خواهد گذاشت.»

بر اساس برآوردهای انجام شده توسط یک گروه از پژوهشگران حوزه انرژی که وال استریت ژورنال به آمار آن استناد کرده حدود ۷۰ درصد برق افغانستان از خارجِ این کشور تامین می‌شود.

در این گزارش همچنین تاکید شده است که برق پایتخت افغانستان تقریبا به صورت کامل از خارج تامین می‌شود و اگر طالبان قادر به پرداخت مطالبات شرکت‌های خارجی نباشد کابل به زودی به خاموشی فرو می‌رود.

طالبان پس از بازگشت مجدد به قدرت در ماه اوت گذشته کنترل «شرکت برشنا» که تامین کننده برق در این کشور است را در دست گرفت و بدهی‌های این شرکت را نیز به ارث برد.

صفی‌الله احمدزی، سرپرست ریاست عملیاتی برشنا به وال استریت ژورنال گفت که این شرکت برای پرداخت بدهی‌های خود به حدود ۹۰ میلیون دلار کمک مالی نیاز دارد.

این بدهی‌ها که از پیش انباشت شده باید به تامین کنندگان برق در کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان پرداخت شود.

چالش تامین برق به گفته داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان ممکن است یک فاجعه انسانی را در این کشور رقم بزند که از هم اکنون به دلیل سقوط دولت مرکزی با یک بحران نگران‌کننده اقتصادی روبرو است.

در گزارشی که رسانه‌های داخلی افغانستان منتشر کرده‌اند هزینه ماهانه خرید برق از کشورهای همسایه رقمی بین ۲۲ تا ۲۵ میلیون دلار تخمین زده شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->