دولت آمریکا مدعی شد: فشار اقتصادی علیه ایران را افزایش می‌دهیم «ایلان ماسک» از دولت ترامپ خارج خواهد شد شهادت ۹ فلسطینی در پی حمله رژیم صهیونیستی به رفح (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) احتمال دیدار ترامپ با جولانی قوت گرفت عراقچی: ایران آماده مذاکرات واقعی از موضع برابر است پزشکیان بر لزوم تدوین برنامه منسجم برای تحقق شعار سال تاکید کرد تخت روانچی به روسیه سفر کرد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) دعوت السودانی از رئیس جمهور لبنان برای سفر به عراق پزشکیان: ایران به دنبال تقویت بیش از پیش روابط با کشور‌های اسلامی و همسایه است شروط علی‌اف برای امضای معاهده صلح با ارمنستان آکسیوس: ترامپ در حال بررسی پیشنهاد ایران است وزیر افراطی کابینه رژیم صهیونیستی به «مسجدالاقصی» یورش برد لاریجانی: ترامپ می‌گوید صلح‌طلب هستم، پس نباید از تهدید و جنگ سخن بگوید کانادا از اعمال تعرفه بر واردات مواد غذایی از آمریکا عقب‌نشینی کرد سفر دوباره گروسی به تهران، احتمالا تا پایان آوریل استاندار خراسان رضوی: هم‌استانی‌ها، همشهریان و هموطنانی که مهمان ما هستند به پویش خراسانی «یک، دو، سه طبیعت» بپیوندند واکنش تند آمریکا و اتحادیه اروپا به رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان عراقچی: گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد | ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست واکنش سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران درخواست مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران | صنعت پهپادی هدف تحریم جلوگیری حشد شعبی از ورود تروریست‌ها از سوریه به عراق پزشکیان به‌زودی عازم باکو می‌شود روسیه برای ایجاد گفت‌وگوی سازنده میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد شمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار شهید از آغاز جنگ افزایش یافت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مسئولان حزب الله (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: مصمم هستیم همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کنیم
سرخط خبرها

کابل در خاموشی فرو می‌رود | طالبان و بدهی به شرکت برق افغانستان

  • کد خبر: ۸۲۹۳۴
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۱
کابل در خاموشی فرو می‌رود | طالبان و بدهی به شرکت برق افغانستان
بازگشت دوباره طالبان به قدرت علاوه بر این که اقتصاد افغانستان را به نابودی کشانده، ارائه خدمات عمومی در این کشور را نیز با مشکلاتی روبرو کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز،  روزنامه ول‌استریت ژورنال در گزارشی که «بیزینس اینسایدر» به آن استناد کرده مدعی شده که پایتخت افغانستان با بحران تامین الکتریسیته روبرو است و به زودی شاهد خاموشی‌های گسترده خواهد بود.

در این گزارش آمده است که عرضه و توزیع برق در کابل به دلیل آنکه حکومت طالبان از پرداخت بدهی به شرکت‌های خارجی تامین کننده برق در این کشور خودداری می‌کند، با خطر توقف مواجه شده است.

براساس گزارش یورونیوز، داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان به وال‌ استریت ژورنال گفت: «عواقب این اقدام می‌تواند با اختلال در تامین و توزیع برق در سراسر کشور، بویژه در کابل همراه شود.»

وی همچنین افزود: «خاموشی‌ و کمبود برق در پیش است واین مساله افغانستان را به دوران تاریکی‌ها باز خواهد گرداند و تاثیر مخربی بر حوزه ارتباطات خواهد گذاشت.»

بر اساس برآوردهای انجام شده توسط یک گروه از پژوهشگران حوزه انرژی که وال استریت ژورنال به آمار آن استناد کرده حدود ۷۰ درصد برق افغانستان از خارجِ این کشور تامین می‌شود.

در این گزارش همچنین تاکید شده است که برق پایتخت افغانستان تقریبا به صورت کامل از خارج تامین می‌شود و اگر طالبان قادر به پرداخت مطالبات شرکت‌های خارجی نباشد کابل به زودی به خاموشی فرو می‌رود.

طالبان پس از بازگشت مجدد به قدرت در ماه اوت گذشته کنترل «شرکت برشنا» که تامین کننده برق در این کشور است را در دست گرفت و بدهی‌های این شرکت را نیز به ارث برد.

صفی‌الله احمدزی، سرپرست ریاست عملیاتی برشنا به وال استریت ژورنال گفت که این شرکت برای پرداخت بدهی‌های خود به حدود ۹۰ میلیون دلار کمک مالی نیاز دارد.

این بدهی‌ها که از پیش انباشت شده باید به تامین کنندگان برق در کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان پرداخت شود.

چالش تامین برق به گفته داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان ممکن است یک فاجعه انسانی را در این کشور رقم بزند که از هم اکنون به دلیل سقوط دولت مرکزی با یک بحران نگران‌کننده اقتصادی روبرو است.

در گزارشی که رسانه‌های داخلی افغانستان منتشر کرده‌اند هزینه ماهانه خرید برق از کشورهای همسایه رقمی بین ۲۲ تا ۲۵ میلیون دلار تخمین زده شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->