تاکید معاون رییس جمهور بر تامین حقوق و آزادی‌های حرفه‌ای خبرنگاران شهید زنده حادثه هفتم تیر در سبزوار به دیار باقی شتافت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) واکنش دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به تصمیم تل‌آویو برای اشغال شهر غزه: اسرائیل امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند شهادت ۲۶ نفر دیگر در غزه | ۴ نفر بر اثر گرسنگی جان باختند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) بلژیک سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد عربستان طرح اشغال غزه را محکوم کرد آیت‌الله علم‌الهدی: خبرنگاران خط مقدم جبهه دفاع از ایران هستند کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت ترکیه به طرح نتانیاهو علیه غزه واکنش نشان داد یکی از رهبران جبهه مردمی فلسطین در لبنان ترور شد عارف: خبرنگاری با سختی‌های متعدد و متنوعی رو‌به‌رو است فریاد ترامپ بر سر نتانیاهو ۳۰ حمله پهپادی اوکراین به روسیه دفع شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی مدعی شلیک ۲ پهپاد از سمت یمن شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) جایزه ۵۰ میلیون دلاری آمریکا برای بازداشت رئیس جمهور ونزوئلا ۱۰ هزار نفر از مردم سوریه از زمان سقوط حکومت بشار اسد کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) کابینه رژیم صهیونیستی با اشغالگری در غزه موافقت کرد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) سقوط هواپیمای امداد در حومه پایتخت کنیا| ۶ نفر کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) آیا پوتین با زلنسکی دیدار می‌کند؟ تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعمال می‌شود (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) حماس: گسترش تجاوز علیه مردم فلسطین آسان نخواهد بود موافقت لبنان با خواسته‌های آمریکا | انحصار سلاح و استقرار ارتش در جنوب لبنان نتانیاهو: قصد سیطره کامل بر غزه را داریم امضای تفاهم‌نامه بین شورای عالی استان‌ها و مجمع شهرداران کلانشهر‌های کشور | هم‌افزایی برای استفاده بیشتر از ظرفیت شورا‌ها + فیلم زاکانی در مشهد: نظام مدیریتی شهری باید بازبینی شود | ۴۵۱ خانوار تهرانی همچنان در هتل اسکان دارند واکنش بی سابقه دولت جدید لبنان به اظهارات عراقچی عراقچی: جمهوری اسلامی ایران خواهان تشکیل نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی جهت رسیدگی به وضعیت فاجعه‌بار غزه است
سرخط خبرها

کابل در خاموشی فرو می‌رود | طالبان و بدهی به شرکت برق افغانستان

  • کد خبر: ۸۲۹۳۴
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۱
کابل در خاموشی فرو می‌رود | طالبان و بدهی به شرکت برق افغانستان
بازگشت دوباره طالبان به قدرت علاوه بر این که اقتصاد افغانستان را به نابودی کشانده، ارائه خدمات عمومی در این کشور را نیز با مشکلاتی روبرو کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز،  روزنامه ول‌استریت ژورنال در گزارشی که «بیزینس اینسایدر» به آن استناد کرده مدعی شده که پایتخت افغانستان با بحران تامین الکتریسیته روبرو است و به زودی شاهد خاموشی‌های گسترده خواهد بود.

در این گزارش آمده است که عرضه و توزیع برق در کابل به دلیل آنکه حکومت طالبان از پرداخت بدهی به شرکت‌های خارجی تامین کننده برق در این کشور خودداری می‌کند، با خطر توقف مواجه شده است.

براساس گزارش یورونیوز، داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان به وال‌ استریت ژورنال گفت: «عواقب این اقدام می‌تواند با اختلال در تامین و توزیع برق در سراسر کشور، بویژه در کابل همراه شود.»

وی همچنین افزود: «خاموشی‌ و کمبود برق در پیش است واین مساله افغانستان را به دوران تاریکی‌ها باز خواهد گرداند و تاثیر مخربی بر حوزه ارتباطات خواهد گذاشت.»

بر اساس برآوردهای انجام شده توسط یک گروه از پژوهشگران حوزه انرژی که وال استریت ژورنال به آمار آن استناد کرده حدود ۷۰ درصد برق افغانستان از خارجِ این کشور تامین می‌شود.

در این گزارش همچنین تاکید شده است که برق پایتخت افغانستان تقریبا به صورت کامل از خارج تامین می‌شود و اگر طالبان قادر به پرداخت مطالبات شرکت‌های خارجی نباشد کابل به زودی به خاموشی فرو می‌رود.

طالبان پس از بازگشت مجدد به قدرت در ماه اوت گذشته کنترل «شرکت برشنا» که تامین کننده برق در این کشور است را در دست گرفت و بدهی‌های این شرکت را نیز به ارث برد.

صفی‌الله احمدزی، سرپرست ریاست عملیاتی برشنا به وال استریت ژورنال گفت که این شرکت برای پرداخت بدهی‌های خود به حدود ۹۰ میلیون دلار کمک مالی نیاز دارد.

این بدهی‌ها که از پیش انباشت شده باید به تامین کنندگان برق در کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان پرداخت شود.

چالش تامین برق به گفته داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان ممکن است یک فاجعه انسانی را در این کشور رقم بزند که از هم اکنون به دلیل سقوط دولت مرکزی با یک بحران نگران‌کننده اقتصادی روبرو است.

در گزارشی که رسانه‌های داخلی افغانستان منتشر کرده‌اند هزینه ماهانه خرید برق از کشورهای همسایه رقمی بین ۲۲ تا ۲۵ میلیون دلار تخمین زده شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->